Durf onderscheidend te zijn
19 augustus 2023 
2 min. leestijd

Durf onderscheidend te zijn

In de bruisende wereld van hospitality draait alles om gastvrijheid, ervaring en unieke beleving. Om succesvol te zijn in deze branche is er meer nodig dan alleen het bieden van de standaarddiensten als een bed en een ontbijtje. Het gaat om het creëren van een onderscheidende identiteit die een diepgaande indruk achterlaat bij jouw gast. Het is belangrijker dan ooit te voren dat jij jouw persoonlijke stempel drukt op jouw werk!

''Wees geen eenheidsworst''

Authentieke reflectie 

Je bedrijf in de hospitality branche is een verlengstuk van jouzelf. Jouw waarden, overtuigingen en persoonlijkheid vormen de basis voor jouw bedrijfscultuur. Maar met name zijn ze leidend voor de ervaring die jij jouw gasten te bieden hebt. Als jij met jouw onderneming authentiek durft te zijn betekend dit volledige vrijheid om je persoonlijkheid en passies door te laten schemeren in elk aspect van jouw onderneming. Of je nu een charmant boetiekhotel runt, een hardrockcafé of een avontuurlijke glamping  begint, de inbreng van jouw eigenheid in je bedrijf zorgt voor een authentieke en unieke uitstraling.

Thuiskomen in je bedrijf 

Stel je voor, je hebt een plek gecreëerd die aanvoelt als een verlengstuk van jouzelf. Alles, van de inrichting tot de sfeer, het is een weerspiegeling van jouw smaak en jouw persoonlijkheid. Dit is magie, dit is wat jouw bedrijf onderscheidend maakt van alle andere! Wanneer eigenheid in je bedrijf weerspiegeld wordt, voelen zowel jij als je gasten zich optimaal op hun plek. Mensen worden aangetrokken tot authenticiteit en echtheid. Het zorgt ervoor dat jouw gasten deel gaan uitmaken van jouw gemeenschap en jouw waarden en interesses kunnen delen.

Doelgericht aanspreken

Geen eenheidsworst zijn betekend bewuste keuzes maken. Bewuste keuzes maken over wie je bent en wie je wilt aanspreken. Dit doe je door een duidelijk beeld te schetsen van je ideale doelgroep. Zo kun je een gerichte strategie ontwikkelen om hen aan te spreken en te betrekken. Heel concreet voorbeeld, je start een prachtig authentiek pension in de bergen van het Sauerland. Richt je je op sportieve mensen die van wandelen, langlaufen of mountainbiken houden. Dit ga je uitstralen en aantrekken. De zonaanbidders die willen genieten met een cocktail op het strand ga je niet trekken. Richt je op je doelgroep passend bij je plek. En creëer een plek die bij jou past.


Waarom dicht bij jezelf blijven? 

Het is heel verleidelijk om te proberen te voldoen aan algemene trends of aan wat jij denkt dat andere van jouw verwachten. Echter, door af te wijken van wie jij werkelijk bent loop je het risico je eigenheid te verliezen en ga je op in de menigte van eendheidsworsten. Door juist afwijkend durven te zijn, ben je uniek. Jouw unieke persoonlijkheid en visie zijn de drijvende kracht achter jouw bedrijf. Dit maakt jou juist onderscheidend van de rest. Jij bent de gene die jouw bedrijf memorabel maakt.

Het creëren van een unieke ervaring 

Onderscheidend zijn in deze branche draait om het creëren van een unieke en memorabele ervaring voor jouw gasten. Dit doe je door alles doordacht vorm te geven. Je diensten, aanbod, voorzieningen en interacties met je gast. Maak jouw guest journey een unieke journey. Misschien organiseer je evenementen bij jouw locatie die jouw persoonlijke interesses weerspiegelen. Of creëer je in je interieur verrassende elementen die jouw verhaal vertellen. Het zijn stuk voor stuk belangrijke aspecten om jouw gast die beleving te geven.

'' De wereld heeft genoeg van het zelfde, wees die sprankel die het verschil maakt'' 

Onthoud dus goed dat jouw unieke stempel het geen is wat jouw bedrijf onvergetelijk en uniek maakt in de ogen van jouw gast. In een wereld waar standaardisatie en uniformiteit soms de overhand lijkt te hebben is het van essentieel belang om onderscheidend te blijven. Blijf trouw aan jezelf en breng die diepgaande connectie tot stand.

Over de schrijver
Mijn naam is Lisette en gastvrijheid zit diep in mijn hart. Gedurende mijn hele werkende leven heb ik toegewijd aan het omarmen van gastvrijheid in alle facetten. Als gastvrouw in hart en nieren doe ik niets liever dan mijn klanten ondersteunen door gastvrijheid en commercie naadloos te combineren. Mijn doel? Het bouwen van vertrouwensbanden met mijn relaties en samen de wereld van gastvrijheid nog mooier maken. Naast mijn liefde voor gastvrijheid heb ik een grote passie voor commercie. Sales en marketing zijn namelijk geweldig als je ze kunt combineren met gastvrijheid. Met aandacht en oprechtheid samenwerken en dromen en doelen najagen.
Reactie plaatsen