De guest journey in kaart
25 augustus 2023 
3 min. leestijd

De guest journey in kaart

De guest journey, de reis vol ontdekkingen, ervaringen en betekenisvolle momenten. Om deze guest journey goed in kaart te brengen nemen we een kijkje door de ogen van de gast. Welke reis beleven ze vanaf het eerste moment dat ze denken aan de reis tot ver na het verblijf?

Het begin van de ontdekkingstocht

Het begint allemaal met een klik. Al scrollend door het internet kom je een advertentie tegen van een hotel. 4e nacht gratis, dat klinkt aantrekkelijk. Snel even liken, want het ziet er goed uit. Of je zit op een verjaardag en hoort van de gene naast je hoe geweldige vakantie ze beleefd hebben op een camping in het zuiden van Frankrijk. De interesse is gewekt, dit is de start van de guest journey.

Een wereld vol keuzes

Een ding is zeker, jij gaat op reis! Nu nog kiezen wanneer, hoe en waar. De fase van keuzes maken is aangebroken. De advertentie die je geliked had op facebook komt ‘s avonds nog een keer voorbij en je gaat op onderzoek uit op de website. Hoe zien de kamers eruit, wat is er allemaal in de omgeving te doen en welke faciliteiten heeft het hotel allemaal. Je wordt steeds enthousiaster en stelt je voor hoe het is om daar je vakantie door de brengen. Je besluit dit hotel te boeken.

Aankomst en eerste indruk 

De dag is aangebroken. De reis volbracht en het hotel is in zicht. Heel erg fijn dat je vooraf duidelijk in je mail had ontvangen dat er rondom het hotel wegwerkzaamheden waren. Zo was je voorbereid op een omleiding, geen probleem! Er zijn nog genoeg vrije parkeerplaatsen voor de deur en zodra je goed verlichte entree binnenkomt staat daar een vrolijk glimlachende gastvrouw op je te wachten. Je check in verloopt soepel want je had alle gegevens al vooraf ingevuld. Je realiseert je dat je nu echt uitkijkt naar de rest van je verblijf.

''Smaakvolle momenten en blijvende herinneringen''

Een verblijf vol ervaringen

Je loopt naar boven door een fris uitziende hal en opent de deur van je kamer. Dit voelt als thuiskomen, maar dan met een vleugje luxe. Stralend witte handdoeken en een luxe welkomstpakketje liggen op je te wachten. Op het comfortabele, perfect opgemaakte bed ligt een handgeschreven kaartje; Welkom Annelies! Wij wensen je een fijn verblijf toe. Nu weet je het zeker, je bent op de juiste plek aangekomen.

En de reis gaat verder

Je dagen vliegen voorbij. Als je s ochtends wakker wordt is het eerste waaraan je denkt de geur van vers gebakken croissantjes. Het heerlijke ontbijt, je zou er uren kunnen blijven zitten! En dan die vriendelijke dames van de housekeeping die dagelijks je bed opmaken en je pyjama zo netjes hebben gevouwen. De dame achter de receptie die extra de moeite nam om jou dé hoogtepunten van de stad te benoemen. De barman die onthouden heeft welke cocktail jij de vorige dag zo lekker vond.  Het plaatje is compleet. Dit is de plek waar jij je op je gemak voelt. Deze aaneenschakeling van ervaringen maken dat je je thuis voelt.


Het moment van afscheid

De dag van vertrek komt naderbij. Het is altijd bitterzoet om afscheid te nemen van een plek waar je je thuis gevoeld heb, al was het maar een paar dagen. Dit is het moment waarop je terugkijkt op alles wat je hebt ervaren. Het is het moment waarop jij je realiseert dat deze reis, hoe kort of lang deze ook was, impact op je heeft gehad. De vriendelijke gastvrouw vraagt naar je ervaring van de afgelopen dagen. Deze deel je met alle oprechtheid. Je feedback is vol lof, je meld een klein defect lampje. Absoluut geen klacht, maar als niemand het meld dan gaan ze er niet snel achter komen. Je levert je sleutel in, rekent je verblijf af en laat een goede fooi achter voor de geweldige brigade die jouw verblijf heeft mogelijk gemaakt.

De weg terug 

Maanden gaan voorbij en je krijgt een herinnering op je facebook binnen. Vandaag precies een jaar geleden, een foto van jou met die heerlijke cocktail aan de bar. Meteen komen de geuren, smaken en goede gesprekken weer naar boven. De herinneringen komen weer tot leven. Enkele dagen later een mailtje in je inbox. Het hotel heeft een geweldige aanbieding voor jou. ‘’Boek nu en krijg een heerlijk welkomstdrankje van het huis en ontvang ook nog eens 15% korting op je verblijf’’

Dit had zo moeten zijn! Je bedenkt je geen seconde en maakt een boeking. Je kijkt nu al weer uit naar deze geweldige ervaring.

De guest journey, zie het als een boek dat je steeds opnieuw wilt lezen. Een reis die je steeds weer wilt maken, een avontuur dat je telkens weer wilt beleven. Het is een cirkel van ontdekken, ervaren en herbeleven waar jij als ondernemer de drijvende kracht achter bent! Door deze reis telkens opnieuw te beleven kun jij de reis voor jouw gast zo optimaal mogelijk maken!

Over de schrijver
Mijn naam is Lisette en gastvrijheid zit diep in mijn hart. Gedurende mijn hele werkende leven heb ik toegewijd aan het omarmen van gastvrijheid in alle facetten. Als gastvrouw in hart en nieren doe ik niets liever dan mijn klanten ondersteunen door gastvrijheid en commercie naadloos te combineren. Mijn doel? Het bouwen van vertrouwensbanden met mijn relaties en samen de wereld van gastvrijheid nog mooier maken. Naast mijn liefde voor gastvrijheid heb ik een grote passie voor commercie. Sales en marketing zijn namelijk geweldig als je ze kunt combineren met gastvrijheid. Met aandacht en oprechtheid samenwerken en dromen en doelen najagen.
Reactie plaatsen