Gedrevenheid, de innerlijke kracht
18 juli 2023 
1 min. leestijd

Gedrevenheid, de innerlijke kracht

Gedrevenheid, de innerlijke kracht

In de wereld van de gastvrijheid spelen ondernemers een essentiële rol bij het creëren van de unieke gastbeleving. Achter elke succesvolle onderneming schuilt namelijk een gedreven ondernemer. Doorzettingsvermogen, toewijding, passie en gedrevenheid. Dat is waar een ondernemer in de branche bekend om staat. En laat nu net die gedrevenheid cruciaal zijn voor het bouwen en leiden van een succesvolle horecaonderneming.

Ambitie als brandstof 

Gedrevenheid is de innerlijke kracht die jou als ondernemer drijft om je visie te kunnen verwezenlijken. Vaak begint het ontstaan van jouw bedrijf namelijk met een idee of passie voor gastvrijheid. Zo zal een horecaonderneming zelden alleen als zakelijke onderneming gedraaid worden. Maar is de onderneming een uitdrukking van wie de ondernemer is en waar ze voor staan. De brandstof van een horecaondernemer is ambitie. Dit zorgt ervoor dat je iedere dag met volle toewijding en energie je droom kunt nastreven.


''Omarm de uitdaging, en buig deze om naar een kans''


Risico’s durven nemen

Een gedreven ondernemer is niet bang voor een risico. Het opzetten en runnen van een bedrijf brengt risico met zich mee. Dagelijks staat een ondernemer voor het nemen van tal van belangrijke beslissingen. Van het ontstaan van het allereerste idee tot aan de dagelijkse bedrijfsvoering worden er beslissingen genomen die van invloed zijn op het succes van de onderneming. Door die gedrevenheid blijf je scherp en in staat om vol vertrouwen risico’s aan te gaan en uitdagingen te overwinnen.


Uitdagingen omarmen 

Geen dag is het zelfde, en gelukkig maar. Dagelijkse confrontatie met uitdagingen zoals wisselende trends, gastbehoeften, personeel, inkoopbeleid, administratie en ga zo maar door. Door gedrevenheid ben je in staat om je aan te passen en deze uitdagingen te zien als kansen. Zo kun je groeien en innoveren. Vastberaden om obstakels te overwinnen en te streven naar continue verbetering. Omarm de uitdaging, en buig deze om naar een kans om jezelf en je bedrijf te verbeteren.

Kortom gedrevenheid is de sleutel tot innovatie en succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Lisette en gastvrijheid zit diep in mijn hart. Gedurende mijn hele werkende leven heb ik toegewijd aan het omarmen van gastvrijheid in alle facetten. Als gastvrouw in hart en nieren doe ik niets liever dan mijn klanten ondersteunen door gastvrijheid en commercie naadloos te combineren. Mijn doel? Het bouwen van vertrouwensbanden met mijn relaties en samen de wereld van gastvrijheid nog mooier maken. Naast mijn liefde voor gastvrijheid heb ik een grote passie voor commercie. Sales en marketing zijn namelijk geweldig als je ze kunt combineren met gastvrijheid. Met aandacht en oprechtheid samenwerken en dromen en doelen najagen.
Reactie plaatsen