Header Salesstrategie grenzeloos Gastvrij

Basis voor hospitality salesstrategie

Om gasten helemaal voor je te kunnen winnen is een effectieve salesstrategie van groots belang. Om de ervaring van je gast te kunnen optimaliseren en van jouw gast een vaste gast te maken. Een ambassadeur van jouw bedrijf. De onderstaande punten zijn van essentieel belang voor een effectieve salesstrategie.

1. Doelgroep segmentatie

Welke doelgroep wil je aantrekken, identificeer deze groepen. Denk aan bijvoorbeeld gezinnen, wandelaars, zakenreizigers of singles. Elke doelgroep heeft eigen behoeften en verwachtingen. Maak een pakkende campagne om de gewenste doelgroep te bereiken. Speel in op interesses van de door jou gekozen doelgroep.

2. Creëer online aanwezigheid

Zorg voor een goed ontworpen website en branding van jouw bedrijf. Maak gebruik van sociale media om je bedrijf te presenteren. Zorg dat je website gebruiksvriendelijk is en dat jouw gast kan vinden wat hij zoekt. Zorg dat jouw website de uitstaling heeft die aansluit bij de wensen en het verlangen van jouw doelgroep.

3. Contentmarketing

Gebruik contentmarketing om waardevolle informatie aan je gasten aan te bieden. Publiceer blogartikelen over wat er te beleven is in de regio. Reisgidsen en evenementenkalenders, deel ze op je website. Hiermee maak je jouw gast enthousiast voor jouw plek. Door dit te delen versterkt het jouw autoriteit en laat je aan gasten en potentiële gasten zien dat je moeite doet om de behoefte van je gast te ontdekken.


'' Navigeer naar succes, maak van je salesstrategie een triomf'' 


4. E-mail marketing

Een goede nieuwsbrief maakt mede mogelijk om gasten aan je te binden. Verzamel e-mail adressen, houd hiermee uiteraard rekening met de privacywet. Houd geïnteresseerde bezoekers op de hoogte van aanbiedingen, evenementen en promoties. Door e-mail marketing kun jij je gasten exclusiviteit geven.

5. Persoonlijke benadering

Wanneer een gast contact opneemt voor het stellen van een vraag, is dit meteen een kans! Luister naar de behoefte van de gast en speel hier op een persoonlijke manier op in. Toon aan hoe jij en jouw bedrijf in hun behoefte kunnen voldoen. Wees hier open en transparant in. Zorg voor een helder verhaal in prijs, beschikbaarheid, faciliteiten en extra diensten. Dit vergroot meteen het vertrouwen in jouw bedrijf.


6. Unieke ervaring en toegevoegde waarde

Gasten komen jouw bezoeken om een unieke ervaring te beleven. Maak je diensten gepersonaliseerd, maak speciale arrangementen om hun verblijf onvergetelijk te maken. Het helpt je om klantloyaliteit op te bouwen.

7. Follow-up

Een uitstekende service leveren voorafgaand, tijdens en na afloop van het bezoek van jouw gast. Wees proactief, zorg voor duidelijke communicatie. Vraag gasten na afloop naar hun ervaring en vraag daarbij om feedback. Doe dit door gericht vragen te stellen en oprecht te luisteren naar het antwoord. Reageer op deze feedback en zet het in om jouw diensten en voorzieningen te verbeteren.

8. Loyaliteitsprogramma

Zet een effectief loyaliteitsprogramma op om herhaalde bezoeken te stimuleren. Bied speciale kortingen, exclusieve aanbiedingen en beloningen aan voor terugkerende gasten. Toon waardering en herkenning bij deze gasten. Hiermee voelen ze zich gezien en gewaardeerd.


'' Geef je verkoop vleugels, til je bedrijf naar nieuwe hoogten met de juiste strategie'' 


9. Reputatiemanagement

Zorg dat je actief reageert op beoordeling en recensies. Wees actief op google, bij boekingspartners en op sociale media. Zowel positieve als negatieve feedback is waardevol en biedt kans om jouw dienstverlening te verbeteren. Daarbij heb je door reageren een extra contactmoment met jouw gast.

10. Innovatie en verbetering

Bij een succesvolle salesstrategie is het een vereiste dat je het product en of dienst dat je aanbied continu blijft verbeteren. Blijf op de hoogte van trends in de branche en pas jouw aanbod en dienst daarop aan. Blijf je gasten continu verrassen.

11. Teamtraining

Zorg ervoor dat het team waarmee je werkt goed is opgeleid. Geef hen de tools en vaardigheden om hun klanten effectief te kunnen informeren, benaderen en overtuigen. Zorg voor een getraind en gemotiveerd team dat met passie gasten het naar het zin wil maken.  

Een goed doordachte salesstrategie bevat dus een grondige markt,- en doelgroep analyse, een onweerstaanbaar aanbod, boeiende contentmarketing en een persoonlijke benadering. Continu aandacht en verbetering voor jouw strategie zoeft er voor dat je succesvolle resultaten blijft behalen. En van uiterst belang is dat je deze strategie deelt met je crew. Bouw hiermee een blijvende positieve reputatie op in de branche.

Reactie plaatsen