Contentmarketing voor gastvrijheid Grenzeloos Gastvrij

Contentmarketing voor hospitality

Wat is contentmarketing

Contentmarketing is het creëren, delen en verspreiden van waardevolle informatie met als doel de interesse van een specifieke doelgroep te trekken. Het doel is om een lange termijn relatie op te bouwen met je doelgroep. In tegenstelling tot traditionele reclame richt contentmarketing zich niet direct op het aanbieden van een product of dienst. Maar richt zich op het bieden van informatie, educatie, entertainment en inspiratie aan de doelgroep. Op deze manier wordt een band opgebouwd wat een loyale klantenkring als gevolg heeft.

Contentmarketing in gastvrijheidsbranche 

In een snel veranderende wereld van marketing is contentmarketing een van de meest effectieve maar ook krachtige strategieën geworden. Door middel van deze benaderingen trek je een gewenste doelgroep aan. In de hospitality branche is dit een essentieel instrument geworden om gasten te betrekken, ervaring te verbeteren en merkbekendheid te vergroten. Een effectieve contentmarketing strategie kan bestaan uit verschillende middelen.


Verschillende vormen van contentmarketing 

Contentmarketing kan vele vormen aannemen. Afhankelijk van het gewenste doel, de doelgroep en het type bedrijf kunnen verschillende vormen worden ingezet.

Blogs: Het plaatsen van blogs is een van de meest voorkomende vormen van contentmarketing. Een blog is een ideale manier voor het tonen van expertise. Een blog is een ideale manier om evenementen aan te kondigen, informatie te delen of om bijvoorbeeld de omgeving te beschrijven. Daarbij dragen blogs ook goed bij aan een goede SEO (zoekmachineoptimalisatie). Dit komt doordat ze organisch verkeer genereren. Blogs zijn dus een goede manier om online zichtbaarheid van je merk te vergroten.

Videocontent: Een krachtig middel als het gaat om contentmarketing. Videocontent kan worden ingezet om op een meeslepende manier het verhaal van het bedrijf te vertellen. Op deze manier kan eenvoudig een concept uit gelegd worden en emoties worden overgebracht. Door middel van het gebruik van creatieve en strategische videocontent trekt je bedrijf het juiste publiek aan en bindt je deze aan het bedrijf.

'' Creativity is the currency of content marketing '' 

Social media: Een grote rol in het creëren van contentmarketing speelt social media. Denk hierbij aan facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, twitter, snapchat enz. Hierin is het van belang dat je weet op welke kanalen je doelgroep zich bevindt. Door social media kanalen actief in te zetten stelt het je bedrijf in staat om te reageren op feedback, vragen van je netwerk te beantwoorden en betrokkenheid te creëren van je doelgroep. Door middel van social media is het bereik te vergroten. Neem bijvoorbeeld de inzet van hastags of hulp van influencers die in contact staan met de doelgroep.

E-books: De manier om diepgaande kennis en expertise te delen is door middel van e-books. In een e-book is uitleg van complexere onderwerpen goed haalbaar. Een goede opmaak en duidelijke inhoud van e-books vergroot aanzien van het merk. Ook is het aanbieden van e-books een goede manier voor het verzamelen van leads.

PodcastPodcasts zijn een groeiend waardevol middel voor het maken van content. Het maakt delen van diepgaande en waardevolle informatie mogelijk. Het is voor de luisteraars een fijne manier van informatie tot zich nemen. Want een podcast kan onderweg of tijdens het sporten of huishouden doen worden geluisterd. Door je verhaal letterlijk te vertellen voelt de luisteraar een oprechte verbiding. Daarbij is een podcast een ideale manier om gastsprekers en experts uit te nodigen om samen kennis te delen. Door podcasts te delen via social media en platforms wordt er een nieuwe potentiële groep klanten aangetrokken.

'' Tell a story, touch a heart and leave a lasting mark'' 

Contentmarketing toepassen in je gastenverblijf 

Als je deze middelen op de juiste manier inzet voor jouw bedrijf is dit zeer waardevol. Ken je doelgroep, begrijp wie je gasten zijn en waar hun interesses liggen. Dit stelt je in staat om boeiende content te creëren voor je doelgroep. Giet dit in een verhaal, jouw verhaal. In onze branche draait het om beleving. Maak authentieke content en neem je gast mee in het verhaal van jouw bedrijf. Maak dit extra aantrekkelijk door je verhaal visueel te maken. Investeer in goede foto’s, video’s en benadruk de schoonheid van jouw bedrijf.

Reactie plaatsen