De ondernemersreis van: Hans Boot - Villa San Jacopo
19 december 2023 
5 min. leestijd

De ondernemersreis van: Hans Boot - Villa San Jacopo

Hans Boot: een inspirerende ondernemersgeest 

In de wereld van ondernemers zijn er pioniers die meer doen dan alleen zakelijk succes najagen. Laat Hans daar nu een waar voorbeeld van zijn. We kennen Hans Boot van B&B vol liefde. Maar deze ondernemer is zoveel meer dan een man die opzoek is naar de liefde. Achter Hans schuilt een ware ondernemer met een schat aan ervaring op verschillende vlakken. Hans is een ondernemer die als ware inspiratie fungeert voor velen. Hij beseft maar al te goed dat de hele wereld veranderen utopie is. Maar met zijn idealen gaat hij vol overgave ervoor om zaken waarop hij wel invloed heeft op een positieve manier te veranderen. Hans is doordrenkt met creativiteit en passie en heeft een tools in handen die voor echte verandering kunnen zorgen. Laat je meenemen in het verhaal van Hans en ontdek waar hij het verschil heeft weten te maken.

Ondernemen in Italie in de 90’s. 

Ondernemen in Italië in de jaren '90 was voor Hans Boot een avontuur dat begon met een bescheiden kennis van de Italiaanse taal in 1990. Zijn ondernemersreis kreeg vorm toen zijn werkgever in Nederland op zoek was naar een vertegenwoordiger in Italië. Hans nam het heft in eigen handen en liep een stage, belandde bij een azaliakweker, waar zijn talent voor planten meteen opviel. Een aanbod voor een baan volgde al snel, en na overleg met zijn Nederlandse werkgever was de knoop doorgehakt: Hans zou in Italië blijven. In enkele jaren tijd verwierf hij aanzienlijke kennis van de Italiaanse plantenhandel, en in 1995 zette hij de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Zijn bedrijf begon op commissiebasis, waarbij hij zijn expertise inzette voor diverse bedrijven in de plantenhandel.


De uitdagingen en successen in de beginjaren van zijn onderneming vormden de bouwstenen voor Hans' groeiende reputatie in de Italiaanse zakenwereld. Met vastberadenheid en toewijding wist hij zijn plek te veroveren te midden van de competitieve plantenhandel. Het opbouwen van relaties met diverse bedrijven en het leveren van uitstekende resultaten vormden de kern van zijn ondernemerschap. Zijn aanpak, gebaseerd op harde arbeid en eerlijk zakendoen, werd een leidraad voor zijn succesvolle onderneming.

Handel en manieren 

Gedurende zijn ondernemersreis heeft Hans niet alleen de Italiaanse gewoonten onder de knie gekregen, maar hij heeft er ook alles aan gedaan om gedragsregels en gebruiken met andere landen te onderzoeken. Hij beseft als geen ander dat het essentieel is om op de hoogte te zijn van de gebruiken van samenwerkingspartners. Deze strategie heeft hij al vroeg in zijn carrière omarmd. Hans ontdekte al snel dat onbekendheid met de gewoonten van partners niet alleen leidt tot misverstanden maar dat dit zelfs uit kan monden tot belediging. En hij weet maar al te goed dat in het zakenleven belediging gelijk staat aan verlies van handel. Daarom heeft hij altijd met scherpe aandacht en respect gekeken naar de culturen van zijn relaties. Deze strategie heeft Hans altijd geholpen om duurzame relaties op te bouwen en zakelijk succes te versterken. Verdiepen in de cultuur is dus niet alleen een teken van respect maar het is een cruciale bouwsteen voor succes in de zakenwereld.

Een B&B met een bijzonder verhaal. 

Ongeveer 10 jaar geleden voegt Hans een heel ander element toe aan zijn ondernemer carrière. Terwijl zijn liefde voor de planten standvastig bleef voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan zijn professionele carrière. Hij betreed de wereld van gastvrijheid. Dit zakelijke project had een grote persoonlijke missie: het opzetten van een B&B. En dan niet zomaar een B&B, maar een locatie die volledig toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit. Deze keuze lag diep verankerd in het persoonlijke leven van Hans. Hij heeft een rolstoel gebonden zus en hij wilde graag een plek creëren waar zij onbezorgd vakantie kon vieren. En zo geschiedde de B&B waar niet alleen zijn zus met veel plezier gebruik van maakt, maar velen mensen weten deze bijzondere plek te vinden. Zo kwam zijn droom tot leven en ontstond er een B&B die niet alleen de warmte van Toscane omarmt, maar ook inclusiviteit hoog in het vaandel draagt. Voor Hans was dit meer dan een bedrijfsuitbreiding; het was een betekenisvolle stap naar het verbeteren van de reiservaring voor mensen met diverse behoeften en het creëren van een plek waar iedereen welkom is.


Een bijdrage die niet in geld uit te drukken is

Hans heeft altijd een empathische kijk op het leven gehad. Zijn eigen ervaringen brachten hem dicht bij de realiteit. De realiteit van een beperking en de moeilijkheden die daarmee gepaard zijn. Als je dat van dichtbij meemaakt is die volledige vrijheid in eens niet meer zo vanzelfsprekend. Het was de zus van Hans die hem de waarde van dankbaarheid bijbracht. Al op jonge leeftijd wist hij dus al hoe belangrijk het is om te waarderen wat je hebt in plaats van je te focussen op wat je mist. Hans zag de uitdagingen waarmee zijn zus te maken had bij het plannen van een vakantie. Het gebrek aan toegankelijkheid op veel plaatsen was niet alleen teleurstellend, maar ook frustrerend. Het inzicht dat niet iedereen de luxe heeft om zorgeloos van een vakantie te genieten, stimuleerde Hans om zijn B&B zo in te richten dat het een toevluchtsoord werd voor mensen met beperkingen. Hier gaat het niet om medelijden maar om acceptatie en gelijkwaardigheid. In deze B&B is iedereen een volledig individu waar jong en oud van elkaar mogen leren en samenwerken. Het onbetaalbare aspect van de indrukken die hij achterlaat bij deze doelgroep, gaat veel verder dan financiële waardering. Het is het gevoel van erkenning, gelijkheid en waardigheid dat Hans via zijn B&B verspreidt, wat werkelijk onbetaalbaar is.

De motivator, hoe je de juiste koerst vaart

Van een familiair toevluchtsoord tot het grootschalige podium van een multinational, Hans Boot heeft een carrière doorgemaakt die zich uitstrekt over verschillende werelden. Het begon met de oprichting van een B&B, een gezamenlijke onderneming met zijn toenmalige partner. Maar zoals vaak gebeurt in ondernemersland, kwam Hans al snel de uitdagingen tegen die eigen zijn aan het runnen van een familiebedrijf. Een uitdaging die het echtpaar tegenkwam was dat het eigenlijk niet de droom van de ex van Hans was om een B&B te runnen in het landelijk gelegen Pistoia. Het pittoreske dorpje bleek niet te passen bij de zakenvrouw uit Milaan. Uiteindelijk leidde dit ook tot een scheiding van het koppel. Hans is altijd werkzaam gebleven in de B&B, maar vond in de tussenliggende periodes ook zijn plek in grotere bedrijven. Hier kan Hans doen waar hij echt goed in is. En dat is het optimaliseren van talenten van medewerkers. Het smeden van een echte teamgeest waardoor de gewenste resultaten behaald kunnen worden. Hij heeft een talent om organisaties van binnenuit te begrijpen. Dit maakt ene groot bedrijf niet alleen een goede organisatie maar ook een soepel draaiend mechanisme. In elke fase van zijn ondernemersreis heeft Hans de gave gehad om het beste in mensen naar boven te halen.

De natuur, de oneindige intelligentie 

Voor sommige mensen klinkt het misschien wat zweverig. Maar Hans past in zijn leven eeuwen oude natuurwetten toe. Deze natuurwetten hebben keer op keer bewezen dat het toepassen ervan daadwerkelijk tot succes leidt. Hans heeft zich verdiept in inspirerende boeken zoals ‘’Think and Grow Rich’’ en ‘’Flow: De kunst van het zaken doen’’. Deze boeken dienden als een kompas voor zijn manier van leven, denken en werken. Het resultaat? Een leven vol bewustzijn en persoonlijke groei waarin hij continu blijft ontwikkelen. Door deze technieken en vaardigheden toe te passen heeft Hans niet alleen zijn eigen mindset getransformeerd. Maar ook is hij daarmee een inspiratie geweest voor vele mensen om hem heen. Hij is het bewijs dat de natuurwetten niet alleen heel waardevol zijn, maar ook daadwerkelijk concrete resultaten opleveren in het leven van een gedreven ondernemer.

Wil je het hele verhaal van Hans beluisteren? Ga daar onze podcast en laat je meenemen in deze inspirerende reis.

Over de schrijver
Mijn naam is Lisette en gastvrijheid zit diep in mijn hart. Gedurende mijn hele werkende leven heb ik toegewijd aan het omarmen van gastvrijheid in alle facetten. Als gastvrouw in hart en nieren doe ik niets liever dan mijn klanten ondersteunen door gastvrijheid en commercie naadloos te combineren. Mijn doel? Het bouwen van vertrouwensbanden met mijn relaties en samen de wereld van gastvrijheid nog mooier maken.Naast mijn liefde voor gastvrijheid heb ik een grote passie voor commercie. Sales en marketing zijn namelijk geweldig als je ze kunt combineren met gastvrijheid. Met aandacht en oprechtheid samenwerken en dromen en doelen najagen.
Reactie plaatsen