De ondernemersreis van Ger en Sabine - B&B Weisser Stein
03 november 2023 
4 min. leestijd

De ondernemersreis van Ger en Sabine - B&B Weisser Stein

Sabine, 49 jaar, afkomstig uit Den Bosch, had al geruime tijd de wens om Nederland achter zich te laten. Het idee om haar oude dag in Nederland door te brengen, was niet zo sterk aanwezig. Sabine vormt samen met Ger, 59 jaar een prachtig paar. Ger heeft twee kinderen en samen hebben Ger en Sabine levendige viervoeter Herder Moos. Sinds ze elkaar hebben leren kennen, heeft Sabine langzaam maar zeker Ger meegenomen in haar droom om Nederland te verlaten. Samen zijn ze gegroeid in het plan om het roer om te gooien. Hun zoektocht naar een nieuwe plek strekte zich uit van Duitsland tot Oostenrijk. Emigreren is natuurlijk geen overhaaste beslissing die je even tussendoor neemt. De vakanties van het stel stonden in het teken van het verkennen van diverse plaatsen en locaties, op zoek naar een plek waar ze samen met hond Moos een nieuw avontuur konden beginnen.

Het roer omgooien

In 2022 stuitten ze op een wel heel bijzondere plek: Weisser Stein in het prachtige Bad Fredeburg. Bad Fredeburg, gelegen in het Sauerland in Duitsland, op slechts een half uurtje rijden van Winterberg. Te midden van authentieke vakwerkhuisjes staat de B&B Weisser Stein. Een bijkomend voordeel van het Sauerland is de goede bereikbaarheid vanuit Nederland. Zoals Ger zo mooi zei: "Je kunt van alles aan je pand veranderen, behalve de plek waar het staat’’. Weisser Stein stond op een plek waar het stel zich erg goed bij voelde. Dit werd hun nieuwe avontuur! En zo geschiedde de aankoop van deze B&B.


De opstart

En dan komt het moment waar ze naar uitgekeken hebben: de overdracht. Handen uit de mouwen en aan de slag! Niet aarzelen, maar meteen aanpakken. Dat is wat Ger en Sabine hebben gedaan. Natuurlijk wilden ze zo snel mogelijk aan de slag met hun bedrijf. Maar daarvoor was meer nodig dan alleen de sleutel omdraaien. De vorige eigenaar hanteerde een behoorlijk andere standaard op het gebied van hygiëne. Dus eerst een grondige schoonmaak, emmers vol en flink poetsen. Samen stortten ze zich vol enthousiasme op het schoonmaken en aanpakken van grote klussen. Zowel de keuken als het zitgedeelte in de ontbijtruimte konden een goede make-over gebruiken. Ook de 6 kamers op de benedenverdieping waren bruikbaar, maar konden zeker een opfrisbeurt gebruiken. Een frisse kleur op de muren, oude vloerbedekking vervangen door laminaat en modernisering van de badkamers. Een persoonlijke touch met accessoires zorgt ervoor dat gasten zich thuis voelen. Inmiddels is ook de 7e tweepersoonskamer helemaal gereed voor gebruik. Naast deze kamers zijn ze druk bezig met de renovatie van een appartement, een vakantiewoning met twee slaapkamers. Gelukkig stonden ze er niet alleen voor, met hulp van familie en vrienden hebben ze veel kunnen bereiken! De deuren konden open!

Thuis voelen

Als we vragen wat voor beide erg belangrijk is, dan is dat het gevoel van thuiskomen. Een huiselijke inrichting waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Ger en Sabine vormen een echtpaar dat er alles aan doet om hun gasten een fijn verblijf te bezorgen. Met een open houding heten ze gasten welkom, waardoor een gast zich meteen thuis voelt, nog voordat ze hun kamer hebben gezien. Omdat Ger en Sabine ook bij de B&B wonen, krijgen de gasten echt een thuisgevoel. Om hun gasten het ultieme welkomstgevoel te geven, is een gastvrije houding van groot belang. Ger gaf aan dat Sabine een van nature echte gastvrouw is. Het gastheerschap bij Ger heeft zich echt spontaan ontwikkeld door de positieve energie die hij krijgt van zijn nieuwe uitdaging. Hoe gaaf is het dat je ontdekt dat je uit iets nieuws zo’n fijne energie kunt krijgen.

Maar het gevoel van thuis voelen geldt niet alleen voor de gasten. Het echtpaar heeft ook succesvol een thuisgevoel gecreëerd in hun nieuwe omgeving. Na enige tijd hebben Ger en Sabine de hele buurt uitgenodigd voor een kennismakingsborrel in hun B&B. Dit werd enorm goed ontvangen door de buurt. Het fijne is dat ze altijd op steun uit de buurt kunnen rekenen. Dit is altijd spannend als je op een hele nieuwe plek terechtkomt. Maar ze werden met open armen en veel bewondering voor hun harde werk en inzet ontvangen.


Een grote verandering

Een carrière switch kan behoorlijke impact hebben. Sabine had een administratieve functie en Ger werkte lange tijd als controler bij een leasemaatschappij. Beide werkten in een totaal andere branche. Daarnaast gingen ze nu 7 dagen per week samenwerken. Maar hier hadden ze volledig vertrouwen in vooraf. Ze vullen elkaar op dit gebied perfect aan. Sabine is van nature iemand die het iedereen graag naar de zin maakt. Dit is uiteraard een mooie eigenschap die essentieel is voor dit werk, maar het kan ook een uitdaging zijn. En daar komt Ger om de hoek kijken, samen zorgen ze ervoor dat dit in balans blijft. Vanzelfsprekend ontstond er een natuurlijke taakverdeling. Focus op hun eigen werkzaamheden en elkaar ondersteunen en helpen waar nodig. Het is prachtig om te ontdekken dat ze zo fijn kunnen samenwerken!

Aan staan & balans

Het runnen van een B&B stopt niet op vrijdag om 5 uur. Het is hard werken en je moet waken dat je niet 7 dagen per week heel druk bent. Als ondernemer sta je altijd 'aan'. Je bent voortdurend bezig met je bedrijf, ook in je gedachten. In het begin werkten ze echt 7 dagen per week, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, om alles klaar te maken. Gelukkig hebben ze inmiddels wat rust gevonden en is er 's avonds tijd voor een goed boek of een film op de bank. Tussen de middag maken ze samen tijd voor een flinke wandeling met Moos. Een heerlijke wandeling is goed voor hond en mens. Even de gedachten op nul zetten en genieten van de prachtige omgeving.

De toekomst

Als we aan Ger en Sabine vragen: waar treffen we jullie over 5 jaar? Is het antwoord in ieder geval niet in Nederland. Het stel is nog lang niet klaar met hun avontuur. Er valt nog veel te doen in Weisser Stein. Op dit moment geven ze aan dat de kans groot is dat ze nog op dezelfde plek zitten. Maar inmiddels weten we dat dit stel niet terugdeinst voor een avontuur. Dus welke weg de toekomst precies zal bewandelen? Ze staan open voor alle mogelijkheden!


Wil je het hele verhaal horen? Beluister de podcast!

Of wil je zelf de gastvrijheid van Ger en Sabine ervaren?  B&B Weisser Stein

Over de schrijver
Mijn naam is Lisette en gastvrijheid zit diep in mijn hart. Gedurende mijn hele werkende leven heb ik toegewijd aan het omarmen van gastvrijheid in alle facetten. Als gastvrouw in hart en nieren doe ik niets liever dan mijn klanten ondersteunen door gastvrijheid en commercie naadloos te combineren. Mijn doel? Het bouwen van vertrouwensbanden met mijn relaties en samen de wereld van gastvrijheid nog mooier maken. Naast mijn liefde voor gastvrijheid heb ik een grote passie voor commercie. Sales en marketing zijn namelijk geweldig als je ze kunt combineren met gastvrijheid. Met aandacht en oprechtheid samenwerken en dromen en doelen najagen.
Reactie plaatsen