De ondernemersreis van Vincent Huiting - Casa Valduggia
24 november 2023 
3 min. leestijd

De ondernemersreis van Vincent Huiting - Casa Valduggia

Ontmoet Vincent Huiting, een energieke ondernemer van 33 jaar, die we hebben leren kennen via het populaire televisieprogramma "B&B vol liefde." In ons gesprek met Vincent gaat het niet over liefde, maar over wie Vincent is als ondernemer en wat hem heeft geïnspireerd om zijn onderneming in Italië te starten.

Valduggia

Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit Groningen. In de zomer van 2020 maakte hij een ingrijpende beslissing en zette koers naar Italië. Hij vestigde zich in Valduggia, een schilderachtig dorpje in de provincie Vercelli, gelegen in het noorden van Italië. Valduggia wordt omringd door heuvels, bergen, rivieren en meren, en het middeleeuwse centrum voegt de laatste charme toe aan het Noord-Italiaanse plaatje.


Een Ander Beroep, Toch Veel Overeenkomsten

Vincent heeft lange tijd als jeugdwerker gewerkt, wat een compleet ander vakgebied is dan het runnen van een B&B. Desondanks ontdekte hij verrassende overeenkomsten tussen deze twee ogenschijnlijk verschillende beroepen. Zoals bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten. Als jeugdwerker in Groningen was hij verantwoordelijk voor grootschalige evenementen voor kinderen, en daarnaast deed hij dienst als barman en gastheer bij zijn sportvereniging, waar hij waardevolle horecaervaring opdeed.

De Italiaanse Droom

Vincent's liefde voor Italië dateert van zijn vroege jeugd, toen hij met zijn ouders regelmatig naar een kleine camping aan het Gardameer ging. Het was op deze plek dat zijn hart werd veroverd. Hij zei altijd: "Als deze plek te koop komt, dan koop ik hem." Op zestienjarige leeftijd ging de camping echter failliet, en er gebeurde lange tijd niets. Tot op een dag het nieuws van een veiling de ronde deed. Vincent onderzocht of het mogelijk was de camping te verwerven, maar de complexe bureaucratie maakte dit onhaalbaar. Desondanks markeerde dit onderzoek een keerpunt voor Vincent, omdat het hem duidelijk maakte dat hij in Italië iets wilde opbouwen.


De B&B

Vincent deelde zijn plannen met zijn omgeving en stuitte op interesse bij een goede vriend en collega. Hoewel een camping niet hun voorkeur had, zagen ze wel brood in het idee van een B&B. Zo begon de zoektocht naar een geschikt pand. Ze begonnen met het opstellen van een prioriteitenlijst, waarbij de locatie bovenaan stond. Ze zochten een pand in de buurt van een vliegveld, omringd door prachtige fietsroutes, dicht bij water en in de nabijheid van een skigebied. Na enkele bezichtigingen was het liefde op het eerste gezicht bij het derde bezochte pand. Casa Valduggia, zoals het pand werd genoemd, was een perfecte match. Dit ruime pand van meer dan 700 vierkante meter beschikt momenteel over zes kamers en een groot appartement voor zes personen.

‘’In de coronacrisis heel duo lingo uitgespeeld’’

Met Open Armen Ontvangen

Vincent werd met open armen ontvangen in Valduggia, waar net als in veel andere kleine dorpjes in Italië de bevolkingskrimp een probleem is en lokale bedrijven het zwaar hebben. De komst van een jonge ondernemer die nieuw leven en activiteiten in de gemeenschap bracht, werd met enthousiasme begroet. Voordat Vincent zijn Italiaanse avontuur begon, sprak hij nog niet vloeiend Italiaans, maar de onverwachte voordelen van de coronacrisis stelden hem in staat om zijn taalvaardigheden aanzienlijk te verbeteren. Hij integreerde zich volledig in de gemeenschap en bouwde een hechte vriendengroep op door actief contact te leggen met de lokale bevolking.

Vincent's Formule

Een aantrekkelijk pand op een gunstige locatie is belangrijk, maar nog belangrijker is de ondernemer erachter. Vincent runt zijn B&B op een zeer persoonlijke manier, waarbij hij zijn unieke eigenschappen, interesses en ervaringen volledig benut. Zijn concept combineert zijn vaardigheden op het gebied van sport en beweging van zijn opleiding aan het CIOS met zijn werkervaring als sociaalpedagogisch werker. Daardoor is zijn B&B aantrekkelijk voor voornamelijk sportieve reizigers. Het gebied biedt uitgebreide mogelijkheden voor mountainbiken, wandelen, klimmen, suppen, raften en wielrennen, en Vincent's passie voor gastvrijheid combineert naadloos met zijn liefde voor actieve sportiviteit.

‘’Soms zeggen mensen; Vincent je moet wat zakelijker zijn’’

Ondernemen vanuit het Hart

Vincent krijgt wel eens te horen dat hij zakelijker moet zijn, maar hij runt zijn onderneming met gepassioneerde betrokkenheid. Hij onderneemt vanuit het hart en stelt de passie voor zijn vak bovenaan. Hoewel hij hulp krijgt op het gebied van financiën en zakelijke aspecten, blijft zijn liefde voor zijn werk centraal staan.

Als we Vincent vragen waar we hem over vijf jaar zullen vinden, is zijn antwoord duidelijk: in Italië! Of het nu in Casa Valduggia is of op een prachtige camping, dat blijft nog een verrassing. De toekomst heeft ongetwijfeld veel in petto voor deze gedreven ondernemer. Wij blijven Vincent en zijn Italiaanse avontuur in ieder geval graag volgen. 

Benieuwd naar het interview? Beluister de podcast aflevering.

Zelf bij deze gepassioneerde ondernemer overnachten? Naar de website van Casa Valduggia

Over de schrijver
Mijn naam is Lisette en gastvrijheid zit diep in mijn hart. Gedurende mijn hele werkende leven heb ik toegewijd aan het omarmen van gastvrijheid in alle facetten. Als gastvrouw in hart en nieren doe ik niets liever dan mijn klanten ondersteunen door gastvrijheid en commercie naadloos te combineren. Mijn doel? Het bouwen van vertrouwensbanden met mijn relaties en samen de wereld van gastvrijheid nog mooier maken. Naast mijn liefde voor gastvrijheid heb ik een grote passie voor commercie. Sales en marketing zijn namelijk geweldig als je ze kunt combineren met gastvrijheid. Met aandacht en oprechtheid samenwerken en dromen en doelen najagen.
Reactie plaatsen