A la Meuriere Kennisboek Keukentermen Grenzeloos Gastvrij

À la Meunière

Een klassieke techniek: à la Meunière

À la Meunière is een traditionele kooktechniek waarbij vis wordt gebakken in boter, bedekt met bloem en geserveerd met een heerlijke citroen-peterseliesaus. Deze methode resulteert in een delicate en smaakvolle visbereiding die geliefd is in de Franse keuken.

Waarom à la Meunière

De à la Meunière-techniek zorgt voor een perfect gebakken vis met een krokante buitenkant en een sappige binnenkant. Door de vis licht te paneren met bloem en vervolgens te bakken in boter, ontstaat er een gouden korstje dat de natuurlijke smaak van de vis behoudt en een heerlijke textuur toevoegt.

De techniek van à la Meunière

Om à la Meunière te bereiden, wordt de vis eerst lichtjes bedekt met bloem en vervolgens gebakken in boter tot hij goudbruin en gaar is. Vervolgens wordt de vis geserveerd met een saus van gesmolten boter, citroensap en gehakte peterselie, wat zorgt voor een verfrissende en smaakvolle toevoeging.

Tips voor een perfecte à la Meunière

  • Zorg ervoor dat de boter goed heet is voordat je de vis toevoegt, zodat deze mooi bruin en knapperig wordt.
  • Gebruik een droge vis en dep deze goed droog voordat je hem met bloem bestrooit, om te voorkomen dat de bloem aan de vis blijft kleven.
  • Wees voorzichtig bij het omdraaien van de vis om te voorkomen dat deze uit elkaar valt.
  • Serveer de à la Meunière direct nadat hij uit de pan komt, voor de beste smaak en textuur.

Door het beheersen van de à la Meunière-techniek kun je genieten van heerlijk gebakken visgerechten die indruk maken op je gasten en je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Reactie plaatsen