Aardbeien Rumtopf Receptboek Inmaken Genzeloos Gastvrij

Aardbeien Rumtopf

Een Traditionele Lekkernij

De Aardbeien Rumtopf, een klassiek recept van inmaken, is een culinaire schat uit de oude doos. Dit recept transformeert eenvoudige aardbeien tot een verrukkelijke, zelfgemaakte likeur, een perfecte toevoeging voor elk gastenverblijf. Het proces van inmaken is niet alleen een prachtige manier om de smaken van het seizoen te bewaren, maar het biedt ook een unieke ervaring in het bereiden van een authentieke lekkernij.

Dit recept is perfect voor iedereen die een vleugje traditionele charme wil toevoegen aan hun menu of gewoon wil genieten van het plezier van het zelf maken van likeur. Of je nu een ervaren kok bent of nieuw bent in de wereld van inmaken, de Aardbeien Rumtopf is een eenvoudige, maar indrukwekkende manier om je gasten te verrassen.

Dit recept is voor: 2 weckpotten van 1 liter.

Gemiddelde bereidingstijd: 15 minuten en 2 maanden wachten.

Moeilijkheidgraad: Eenvoudig

Ingrediënten;

1 kilo verse aardbeien
300 gram fijne kristalsuiker
1 liter witte rum

2 weckpotten van 1 liter met rubbere afdichtingsring

Tip: Voeg een vleugje frisheid toe met een takje verse munt of rozemarijn. Kaneel, gember en anijszaad zorgen voor een spannende twist. Wees creatief en experimenteer!

Werkwijze;

Voorbereiden van de Ingrediënten:

  • Voorbereiden van de Aardbeien: Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze zorgvuldig onder koud stromend water.
  • Snijden van de Aardbeien: Snijd de gewassen aardbeien in grove stukken, halveren of in vieren, afhankelijk van de grootte van de aardbeien.
  • Bestrooi de gesneden aardbeien met kristalsuiker.

Suiker laten Intrekken:

  • Rustperiode: Laat de bestrooide aardbeien ongeveer 30 minuten rusten, zodat de suiker kan intrekken en de sappen vrijkomen.

Steriliseren van de Weckpotten:

  • Steriliseren: Breng een grote pan water met een schepje soda aan de kook. Plaats hierin de weckpotten en laat ze 10 minuten koken. Gebruik een theedoek onderin de pan om de potten te beschermen tegen breken. Haal ze na het koken uit de pan en laat ze omgekeerd drogen op een schone theedoek.

Bereiden van de Rumtopf:

  • Vullen van de Pot: Doe de voorbereide aardbeien in een gesteriliseerde weckpot.
  • Toevoegen van de Rum: Giet de witte rum over de aardbeien totdat ze volledig ondergedompeld zijn.

Rijpingsproces:

  • Opslag: Bewaar de gevulde rumtopf op een koele, donkere plaats voor een periode van 2 maanden om het rijpingsproces te laten voltooien.

Genieten van de Rumtopf:

  • Gebruik: Na 2 maanden is de aardbeien rumtopf klaar voor gebruik. Serveer het als saus bij desserts, op taarten of cakes.

Tip: Wees creatief met de rumtopf! Probeer het bijvoorbeeld het te serveren als topping voor ijs of als unieke toevoeging aan cocktails.

Geniet van je zelfgemaakte aardbeien rumtopf! Dit traditionele recept is een heerlijke manier om de zomerse smaak van aardbeien te bewaren en te genieten van een unieke likeur. Eet smakelijk!Reactie plaatsen