Harold Engelen van Grenzeloos Gastvrij en Engelen Advies

Harold Engelen

Met mijn unieke aanpak, ga ik altijd voor succes

Creatief ondernemer

Food & Culinair

Concept ontwikkeling

Online zichtbaarheid

Harold Engelen - direct, eerlijk en doeltreffen - Grenzeloos Gastvrij

Direct, eerlijk & doeltreffend

Hallo, ik ben Harold Engelen, een gepassioneerde expert in gastronomie en hospitality. Opgegroeid in een bakkersfamilie waar hard werken en ondernemerschap dagelijkse kost waren, heb ik van jongs af aan geleerd wat de impact is van een oprechte glimlach en een welgemeend woord.

Mijn fascinatie voor koken en voeding heeft zich door de jaren heen ontwikkeld, mede geïnspireerd door mijn moeders motto: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan." Dit motto heeft me altijd aangespoord om nieuwe smaken te verkennen, wat resulteerde in een verrassend breed smakenpalet, van een jongen die niets groens wilde eten tot een chef met een verfijnde smaak.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de sector, zowel in Nederland als internationaal, heb ik een veel kennis opgebouwd van de diverse facetten binnen de horeca. Samen met Lisette heb ik jarenlang onze eigen horecaonderneming geleid, waar we met vernieuwende concepten vaak gevestigde orde uitdaagden en met groot. Deze ervaringen hebben we meegenomen toen we een middelgroot hotel in het Duitsland runden, en deze weer op de kaart hebben gezet. Hierbij ontstond de drang om onze succesvolle methodee te delen met andere ondernemers alleen maar groeide.

Van conceptontwikkeling en keukenmanagement tot persoonlijke groei en online zichtbaarheid. Ik zie uitdagingen als kansen om te groeien, en het vinden van creatieve oplossingen in moeilijke situaties is voor mij net zo natuurlijk als ademen. Ik ben niet bang om fouten te maken, omdat ik weet dat je deze nodig hebt op de weg naar succes.

Mijn grootste les: "Zonder rendement word je nooit een rijke vent."

Als coach heb ik talloze ondernemers in de gastvrijheidsbranche geholpen, met een benadering die recht door zee is: eerlijk, direct, en altijd met een gezonde dosis humor en veel enthousiasme. Ik geloof sterk in een persoonlijke aanpak waarbij zowel het bedrijf als de ondernemer centraal staat.

Samen met Lisette vorm ik een dynamisch team, samen goed voor een schat aan ervaring. We hebben onze krachten gebundeld, van het runnen van ons eigen horecabedrijf tot het besturen van een hotel, en nu zetten we ons in om jouw onderneming te ondersteunen.

Wij begrijpen de uitdagingen van het ondernemerschap als geen ander en zijn klaar om jou te helpen jouw zaak naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen werken aan het laten groeien en bloeien van jouw onderneming!

Een aantal projecten waar ik nog vaak aan terug denk

Hotel in Duitslands resultaten Grenzeloos Gastvrij

Hotel weer terug in de wedstrijd met goede bezetting

In Duitsland hebben we een hotel, dat na de coronaperiode behoorlijk last had van tegenwind, weer volledig op de kaart gezet. Door slim na te denken over wie hun ideale gasten zijn, hebben we een nieuwe doelgroep bepaald die beter past bij het unieke karakter van het hotel. Met een fris nieuw websiteontwerp dat de gasten aanspreekt en geavanceerde boekingssoftware die alles soepel laat lopen, hebben we niet alleen de bezettingsgraad opgeschroefd, maar ook de omzet aanzienlijk verbeterd. Dit alles heeft geleid tot een hotel dat niet alleen overleeft, maar leeft met tevreden gasten die graag terugkomen.

Hotel Duitsland maakt van persoonlijke gastvrijheid een verkoop argument

Persoonlijke gastvrijheid als verkoopargument

Tijdens een intensieve week hebben we met een op maat gemaakt 10-stappenplan elk aspect van een hotel minutieus geoptimaliseerd. We begonnen met de keuken, waar we een kleiner maar verfijnder menu introduceerden dat zowel efficiënt als smaakvol is, tot groot genoegen van de gasten. Daarnaast hebben we de website, communicatiekanalen en het algemene aanbod van het hotel verbeterd. Deze gerichte aanpak verhoogde niet alleen de gasttevredenheid maar versterkte ook de marktpositie van het hotel, waardoor het een unieke plek binnen de sector innam.

Groepshotel Frankrijk geholpen Grenzeloos Gastvrij

Leren koken voor groepen met moeilijke eters!

In Frankrijk, bij een hotel dat vooral groepsreizen voor eenoudergezinnen organiseert, hebben we de eigenaren, oorspronkelijk beginners in de keuken, zijn door onze intensieve training echte keukenhelden geworden. Samen hebben we een veelzijdig, herbruikbaar menu ontwikkeld dat bij elke groepsreis weer uit de kast kan worden gehaald. Kinderen staan bekend als kieskeurige eters, maar bij dit hotel smulden ze keer op keer van de gerechten. We gingen van moeilijke eters naar mee-eters, een fantastische ontwikkeling! Daarnaast hebben we de eigenaren voorzien van alle kneepjes van het vak: efficiënt koken voor groepen, hygiënisch werken en het aanpassen van maaltijden aan diverse dieetwensen. Deze vaardigheden zorgen voor zekerheid in de keuken, waardoor het hotel een nog grotere aantrekkingskracht heeft op gasten.

Vergaderlocatie Nederland met compleet lunchconcept door Grenzeloos Gastvrij

Vergaderlocatie gaat van inkopen naar zelf maken

In het hart van Nederland hebben we een vergaderlocatie geholpen met een fris, eigen lunchconcept dat gezond en vooral erg lekker is, afgestemd op hedendaagse dieetwensen en allergenen. We ontwikkelden een uitgebreid foodbook dat volledig gedetailleerde recepten en stapsgewijze instructies bevat. Hierdoor kan het personeel deze gerechten zelfstandig bereiden, elk verrijkt met een unieke boerentwist die perfect past bij de locatie. Ook de medewerkers hebben we opgeleid tot het zelfstandig bereiden van de verschillende lunchgerechten. Deze aanpak heeft de kwaliteit van de maaltijden verhoogt en het versterkt de unieke identiteit van de vergaderlocatie, wat leidt tot een meer veel betere gastervaring wat zorgt voor betere review en meer herhaalbezoeken. 
Camping horecagelegenheid weer helemaal op de kaart in Nederland door Grenzeloos Gastvrij

Camping horecagelegenheid weer helemaal op de kaart

Bij een bruisende camping in Nederland hebben we de horecagelegenheid en afhaalservice compleet vernieuwd. We introduceerden een modern afhaalconcept dat aansluit bij de hedendaagse trends en verwachtingen. Door de kwaliteit drastisch te verhogen, is de klandizie flink toegenomen. Gasten omschrijven het nu als een 'luxe cafetaria', waar men kan genieten van versgemaakte frieten en huisbereide snacks. Onze aanpak heeft niet alleen de kwaliteit verhoogd, maar ook de beleving van de gasten getransformeerd, waardoor ze keer op keer terugkomen voor meer. De concact momenten per gast zijn meer dan verdubbeld, dus ze komen 100% vaker terug. Fastastisch toch!

Harold en Lisette Engelen jarenlang de trotse eigenaren van Smaakidee

10 jaar lang eigenaren van een exclusief cateringbedrijf

Samen met Lisette Engelen heb ik 10 jaar lang Smaakidee gerund, een exclusief cateringbedrijf dat zich specialiseerde in maatwerkopdrachten op locatie. Onze ervaringen varieerden van luxe bruiloften in idyllische weilanden tot eigenzinnige bedrijfsuitjes met een westernthema. Onze aanwezigheid garandeerde altijd een feest voor de zintuigen. Met live cooking, rokerig lekkere burgers, een enthousiaste barbecuecrew en meer, brachten we elk evenement tot leven. Onze passie voor gastronomie en gastvrijheid maakte elk evenement uniek en onvergetelijk, waarbij elk detail zorgvuldig werd afgestemd op de wensen van onze klanten.

Harold Engelen van Grenzeloos Gastvrij

Waar ik jou mee kan helpen

Keukenmanegement Harold Engelen helpt jou keuken weer naar rendement Grenzeloos Gastvrij

Keukenmanegement

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!
Conceptontwikkeling Harold Engelen Grenzeloos Gastvrij

Conceptontwikkeling

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!
Online zichtbaarheid Harold Engelen Grenzeloos Gastvrij

Online zichtbaarheid

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

Het liefst vertel ik het je persoonlijk

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
zoveel nieuwe inzichten, energie en enthousiasme

Onze samenwerking met Harold en Lisette was echt geweldig. Beiden hebben zoveel passie voor de hospitality en dan in de breedste zin van het woord. Die passie spat er aan alle kanten af waardoor je zoveel nieuwe inzichten, energie en enthousiasme krijgt, ook als dat even een beetje is weggezakt door tegenslagen. Het kennisniveau is van beide heel hoog en ook heel breed. 

Door de dagdagelijkse werkzaamheden focus je soms alleen daarop, waardoor je andere dingen zoals marketing, je uitstraling en die service die net een stapje verdergaat, even uit het oog verliest. Harold en Lisette zien waar de verbeterpunten zitten, attenderen je daarop en denken vervolgens met je mee om deze weer op een hoger niveau te krijgen, zodat je het beste uit accommodatie, maar ook uit jezelf kunt halen. Wij zijn echt superblij met deze samenwerking en zullen veel contact met ze houden, ook om af en toe gewoon weer even dat beetje pit en vuur terug te krijgen als het even tegenzit, door hun onuitputtelijke eigen passie en enthousiasme. 

Samengevat zijn het waardevolle kennispartners waarmee je je business echt op een hoger niveau kunt krijgen, op elk vlak die een onderneming nodig heeft. Dus ook via deze weg, Harold en Lisette, dank jullie wel!

Sabine Grenzeloos Gastvrij Review
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ze hebben altijd goede ideeën en professionele adviezen.
Hele fijne mensen om mee samen te werken. Duidelijke afspraken over wat je kunt verwachten en goede nazorg. Ze hebben altijd goede ideeën en professionele adviezen. Heel blij mee!
Aaltje aan de Linie
Ms. Nameless
Add Your Stars
Boeiend gebracht.
Interessante webinar die bovendien gratis werd aangeboden !
Een deel van het verhaal was voor mij bekend maar dat komt omdat ik zelf ook met deze materie bezig ben. Boeiend gebracht.
Ms. Nameless
Add Your Stars